O Vrtiću

Dječji vrtić Dado započeo je s radom davne 1991. godine i od tada do danas djeca su nam nepresušna inspiracija s kojom zajedno dolazimo do iskustava,gradimo naše uspjehe i rastemo uz puno smijeha i zabavnih trenutaka.

ŠTINJAN JE MOJE MISTO – DJEČJI VRTIĆ DADO

Nalazimo se u Štinjanu, malom, mirnom naselju u predgrađu Pule. Uz unutarnji prostor vrtića, imamo ograđeno dvorište površine 350 m kvadratnih u kojem djeca svakodnevno borave igrajući se. U dvorištu su posađene brojne voćke našeg podneblja, te povrtnjak, kojeg obrađuju djeca, kao i mediteransko bilje. Ljeti nam voćke pružaju debeli hlad, a u sezoni dozrijevanja sladimo se njihovim plodovima. U dvorištu je pokriven pješčanik za omiljene igre pijeskom, kanticama i lopaticama. I kornjačice nastanjuju naše dvorište i pružaju djeci prve susrete sa ovim zanimljivim životinjama koje su  im ljubimci .

Specifičnost našeg rada povezana je s lokacijom na kojoj živimo i djelujemo. U neposrednoj blizini našeg vrtića je obala i more, otoci i uvale, livade i šuma. S toga s djecom razvijamo zanimljive projekte koji omogućuju svakodnevni boravak u prirodi, te promatranje

različitih prirodnih pojava prema godišnjim dobima i njihovo istraživanje. Time djeca dobiju poruku življenja u ravnoteži s prirodom i razumijevanje svih eko sustava.

Također, njegujemo elemente tradicijske i kulturne baštine lokalne zajednice Štinjan. Mjesto Štinjan datira, prema povijesnim činjenicama, još od Rimskog doba. To nam omogućava da s djecom istražujemo povijest i tradiciju Štinjana, obilazimo povijesna mjesta, tragamo za izvornim običajima, legendama, predmetima iz starog doba, stihovima i pjesmama, starim izvornim receptima za pripremu jela. U svečanim prigodama plešemo Istarski balun u

originalnim istarskim nošnjama koje su u posjedu vrtića. Moglo bi se reći da djelujemo kao mala folklorna grupa plešući balun u Štinjanu i Puli.

Svakodnevno u vrtiću nastojimo zadovoljiti dječje potrebe i interese uvažavajući njihove individualne osobitosti.Kreiramo optimalne uvjete za pogodan rast i razvoj i pripremamo djecu za snalaženje u stvarnim životnim situacijama. Usmjereni smo na razvoj svih dječjih potencijala uz bogatu ponudu raznovrsnih materijala za igru,istraživanje i stvaranje.

CJELODNEVNI PROGRAM

Nudimo cjelodnevni 10-satni program koji počinje od 6:30 do 16:30, prema potrebama roditelja. Djeca su u skupinama prema kronološkoj dobi: jedna jaslična skupina za djecu od 1-3 godine i jedna vrtićka skupina za djecu od 3-7 godina.
Naš mali stručni tim čine: ravnateljica Snježana Bakša, odgojitelji i stručna suradnica.

Kontakt

Adresa: Kalčeva ul. 11, 52100, Pula
Tel: 052 517 181

POŠALJITE NAM UPIT